Čističky vzduchu

Čističky vzduchu

Čističky vzduchu

Čistý vzduch je půl zdraví, a o to se dokážou postarat čističky vzduchu Concept. Poradí si s bakteriemi, viry, smogem, roztoči, plísní a jinými mikroby.

S čím mi čističky vzduchu pomohou?

Čističky odstraní škodliviny, které v domácnosti vznikají, ale také i ty, které pronikají z venkovního prostředí. Pomůže zmírnit příznaky alergií, chronických a akutních onemocnění, dýchacího ústrojí, srdce a cév. Odstraňuje z ovzduší prach, pyly, bakterie, zápach, smog, viry a další nebezpečné látky. Díky čističce také dosáhnete kvalitnějšího spánku. Chcete-li se dozvědět další důvody, proč si pořídit čističku vzduchu, přečtěte si článek 10 důvodů, proč je dobré mít doma čističku vzduchu.

Jak vybrat čističku vzduchu?

Výkon a velikost místnosti je jedním z nejdůležitějších faktorů. Vyberte si takovou čističku, aby vám dokázala vyčistit vzduch v celé místnosti. Výkon by měl odpovídat velikosti největší místnosti, v níž ji budete využívat. Vypočítáte jej tak, že objem místnosti vynásobíte číslem 2,5 - u alergiků 4.

Čističky Concept jsou vhodný do místností o velikosti:

  • Místnost o 20 m² zvládne vyčistit CA1010 a CA1020
  • 30 m² je velikost místnosti, kterou zvládne čistička CA1030
  • CA1000 si poradí s místností do 35 m²
  • Místností do 40 m² perfektně vyčistí CA2000
  • Místnost o velikosti až 60 m² vyčistí CA3000. Je vhodná třeba do obývacího pokoje, který je spojený s kuchyní a jídelnou

U hlučnosti se zaměřte na to, aby čističky nepřesahovaly snesitelných 50 dB. Také můžete počítat s tím, že každá čistička má noční režim, ve kterém pracuje nejvýše na 30 dB, aby vás během spánku nerušila.

Spotřebu energie dnes hlídáme u všeho. Čistička vzduchu vám nějakou energii spotřebuje, chcete-li ale tu nejšetrnější, zvolte tu s nízkým příkonem.

Typy filtrů

  • Prachový filtr zachytí hrubé nečistoty z ovzduší jako jsou vlasy, srst nebo pyl.
  • Katalytický filtr rozkládá čpavek, benzen a další nebezpečné látky, které se například uvolňují z nového nábytku.
  • Karbonový filtr pohlcuje jedovaté, dusivé a zapáchající plyny, jako je formaldehyd nebo cigaretový kouř.
  • Antibakteriální filtr se postará o likvidaci bakterií a brání vzniku plísní.
  • HEPA filtr 13 zachytí částice od velikosti 0,1 mikrometru s účinností 99,9 %.

Čistička vzduchu s ionizátorem a UVC lampou

UVC záření likviduje škodlivé bakterie, viry, plísně a pohlcuje zápach. Ionizátor pomocí elektrického výboje zvyšuje množství záporně nabitých iontů ve vzduchu, které zlepšují kvalitu ovzduší. Počet iontů má vliv na kvalitu dýchání, lidskou psychiku, soustředění, výkonnost a bolest hlavy.

Čistička vzduchu pro alergiky

Nejlepší a nejvhodnější čistička pro alergiky je taková, která je vybavena HEPA filtrem a dokáže zlikvidovat i ty nejmenší poletující částice.

Čistička vzduchu pro kuřáky

Pro kuřáky jsou vhodné všechny čističky, které mají karbonový filtr. Ten pohlcuje dusivé a jedovaté plyny, mezi které také patří cigaretový kouř.

Čistička vzduchu se zvlhčovačem

Součástí některých čističek je zvlhčovač, který vám pomůže se zbavit suchého vzduchu. Stačí naplnit nádobu zvlhčovače vodou a přístroj zapnout.

Další důležité funkce, které vám čističky nabídnou:

  • Senzor kvality ovzduší vám stále ukazuje míru polétavého prachu v místnosti. Podle hodnoty sám nastaví optimální rychlost čištění. Aktuální kvalitu vzduchu můžete sledovat pomocí barevného podsvícení. Zelená znamená vynikající kvalita, modrá sděluje mírné znečištění, žlutá znázorňuje střední znečištění a červená varuje, protože značí již vysoké znečištění.
  • Mobilní aplikace je pomocníkem pro ovládání čističky. Na dálku je možné přístroj spustit i vypnout, upravit rychlost nebo zjistit stav filtrů. Také ale čističku můžete ovládat pomocí dálkového ovladače nebo tlačítek na displeji.
  • Časovač je funkce, která je vhodná pro ty, co nepoužívají aplikaci. Díky časovači si nastavíte čas vypnutí či zapnutí a dál se o čističku nemusíte starat.

Čističky vzduchu recenze

Čističky vzduchu Concept jsou velice dobře hodnocené i na serveru Heureka. Tři čističky se pohybují mezi TOP 30 čističkami na trhu a čistička CA2000 se může pyšnit hodnocením 98 %.

Zde si můžete přečíst více o čističkách vzduchu.

Podrobné vyhledávání

Cena

Řadit podle

vzestupně sestupně

Další filtry

Zobrazit více

Zobrazit méně

 

Filtr skladu

5 produktů
1 stránka

Položek na stránku:

 
 

Čistička vzduchu se zvlhčovačem Perfect Air Smart CA3000

Čistička vzduchu se zvlhčovačem CA3000 z řady Perfect Air nabízí 7násobnou filtraci, díky které odstraní ze vzduchu až 99,9 % škodlivin, včetně bakterií a virů. Je vhodná do místnosti o velikosti až 60 m2.

8 999 Kč 

s DPH

Čistička vzduchu Perfect Air Smart CA2000

Čistička vzduchu CA2000 z řady Perfect Air nabízí 7násobnou filtraci, díky které odstraní ze vzduchu až 99,9 % škodlivin, včetně bakterií a virů. Je vhodná do místnosti o velikosti až 40 m2.

5 999 Kč 

s DPH

Čistička vzduchu Perfect Air Smart CA1030

Čistička vzduchu Smart Control CA1030 z řady Perfect Air nabízí 4násobnou filtraci, díky které odstraní ze vzduchu až 99 % škodlivin, včetně bakterií a virů. Je vhodná do místnosti o velikosti až 30 m2.

3 799 Kč 

s DPH

Čistička vzduchu Perfect Air Smart CA1020

Čistička vzduchu Smart Concept CA1020 Perfect Air disponuje trojnásobnou filtrací vč.UVC, senzorem kvality ovzduší, čtyřmi rychlostmi čištění vč. automatického režimu a výkonem 150 m3/h. Je tichá, snadno přenositelná a vhodná do místností o velikosti až 20 m2.

3 499 Kč 

s DPH

Čistička vzduchu Perfect Air Smart CA1010

Čistička vzduchu Smart Concept CA1010 Perfect Air disponuje trojnásobnou filtrací vč. ionizace, třemi rychlostmi čištění a výkonem 130 m3/h. Je tichá, snadno přenositelná a vhodná do místností o velikosti až 20 m2.

2 999 Kč 

s DPH