Příslušenství pro sušičky potravin

Příslušenství pro sušičky potravin

Sušičky ovoce

Sušičky potravin zpracují vaši úrodu, ať už jde o ovoce, zeleninu, houby, bylinky, ale i maso. Při výběru sušičky především zvažujte, jak často ji budete používat, a kolik potravin bude chtít sušit.

Tvar

Sušičky potravin mají tvar kulatý nebo hranatý. Rozdíl je především ve skladnosti sušičky a distribuci tepla.

Kulatá sušička potravin je tvořena plastovými platy, které se dají měnit podle potřeby. Motor je umístěný dole a teplo stoupá směrem nahoru. Plata blíž k ventilátoru jsou rychleji hotová, je potřeba je občas proměnit.

Hranatá sušička potravin má motor umístěný buď taktéž dole, nebo na boku sušičky. Boční ventilátor zaručuje rovnoměrné sušení. Hranatý tvar zajistí lepší skladnost.

Materiál

Plastová sušička je lehké a jednoduše přenosná. Můžete také její plata mýt v myčce na nádobí.

Nerezová sušička nabízí delší životnost díky její odolnosti.

Kapacita - počet plat

Každá sušička je jiné velikosti a nabízí jiný počet plat. Některé mají počet stálý, u jiných jich můžete využít tolik, kolik zrovna potřebujete a můžete je mezi sebou měnit podle toho, která plata se usuší rychleji.

  • Pro občasné sušení jsou vhodné menší sušičky s 5-6 platy
  • Zahrádkáři s větší úrodou ocení sušičky s počtem 7-10 plat
  • V našem sortimentu je možné najít i sušičky s 12 platy

Spotřeba

Příkon (W) spotřebiče ovlivňuje výkon sušičky a následnou spotřebu energie. Čím vyšší příkon výrobek má, tím je výkonnější a rychlejší, ale spotřebuje více energie. Vyšší výkon je vhodný pro sušení ve velkém množství. Naopak sušička s menší spotřebou suší delší dobu. Sušičky mají nejčastěji příkon kolem 250 W, 500 W a také mezi 700-1000 W.

Regulace teploty

Všechny sušičky jsou vybaveny regulací teploty, díky čemu se zefektivní celý proces sušení. Důvodem je, že různé potraviny potřebují rozdílné teploty pro sušení. Většina sušiček má nastavitelnou teplotu od 35 °C do 70 °C. Sušička s INFRA zářením má volitelnou teplotu až do 75 °C.

  • Ovoce a zelenina se suší při teplotě kolem 52 °C až 57 °C
  • Na maso je vhodná teplota 68 °C
  • Bylinky se suší na 35 °C

Infra sušička ovoce

Mezi Concept sušičkami je i taková, která využívá k sušení INFRA záření. To funguje na bázi slunečního záření, tím pádem jsou potraviny sušeny přirozeně bez škodlivého UV záření. INFRA záření suší rychleji a šetrněji k vitamínům, enzymům, minerálům a vlákninám, které v potravinách zachovává.

Jak zpracovat úrodu a proč je dobré si sušit na zimu?

Na tyto otázky naleznete odpovědi v našich článcích "Zpracuj svou úrodu chytře" a "Proč je dobré sušit úrodu? Pro vitamíny a zdravé účinky plodů".

Podrobné vyhledávání

Cena

Řadit podle

vzestupně sestupně

Další filtry

Zobrazit více

Zobrazit méně

 

Filtr skladu

23 produktů
2 stránky

Položek na stránku: