Jak účelně a efektivně vybavit malou kuchyň?

23.04.2024

I když máte malou kuchyň, neznamená to, že se musíte vzdát moderních spotřebičů a pohodlí, které nabízejí. S vhodným výběrem můžete vytvořit funkční a efektivní prostor, který splní vaše potřeby. Zde je náš průvodce, jak vybavit malou kuchyň spotřebiči, které se tam vejdou.

Multifunkční trouby

.

Skvělým řešením do malé kuchyně je kombinovaná mikrovlnná trouba, která skloubí funkce mikrovlnné trouby, klasické trouby a grilu do jednoho zařízení. Tím ušetříte místo a zároveň získáte možnost přípravy různých druhů jídel pomocí jediného spotřebiče.

.

Další možností je elektrická mini trouba. Díky kompaktnímu rozměru je vhodná do každé malé kuchyně, studentského pokoje nebo třeba na chatu. Model ET6035bc nabízí 6 funkcí pečení včetně horkovzduchu a grilu s otočným rožněm.

.


.

.


.

Varné desky a přenosné vařiče

.

Máte-li na kuchyňské lince málo místa, ideálním volbou pro vás bude dvouplotýnková varná deska. Ušetří vám totiž polovinu místa oproti běžné varné desce se čtyřmi varnými zónami. V nabídce varných desek Concept naleznete dvouplotýnkové modely indukční, sklokeramické i plynové.

.


.

.


.

Dalším úsporným řešením může být elektrický přenosný vařič. Během vaření vám zabere minimum prostoru a pokud ho zrovna nepotřebujete, můžete ho jednoduše uskladnit, aby vám na lince nepřekážel.

.


.

.


.

Myčky nádobí

.

Pro usnadnění mytí nádobí v malé kuchyni můžete zvážit investici do kompaktní myčky. Model MNV6760 snadno instalujete do malé kuchyňské skříňky nebo ji můžete použít jako volně stojící s umístěním na kuchyňské lince.

Další volbou mohou být úzké vestavné myčky nádobí s šířkou 45 cm. Ačkoliv pojmou až 10 sad nádobí a nabídnou vám veškeré potřebné funkce, v kuchyni zaberou méně místa oproti standardním modelům.

.


.

.


.

Chlazení

.

Do malých prostor je důležité vybrat kompaktní model lednice a mrazáku, který zabere co nejméně místa, ale zároveň poskytne dostatek úložného prostoru pro potraviny. V nabídce Concept naleznete modely s menším objemem, které jsou navrženy speciálně pro malé prostory a nabízejí dostatek úložného prostoru pro denní potřeby. Vybírat můžete od úzkých modelů lednic s šířkou pouhých 47 cm, přes malé lednice s mrazákem, bez mrazáku, vestavných modelů až po přenosné minibary. 

.


.

.


.

Digestoře

.

Pro malé kuchyně jsou ideální digestoře, které poskytují dostatečnou účinnost odsávání páry a pachů při vaření, aniž by zbytečně zabíraly příliš místa. Proto vybírejte z kompaktních modelů vestavných, výsuvných nebo podvěsných digestoří.

.


.

.


.

Díky kompaktním spotřebičům Concept můžete maximalizovat využití prostoru ve vaší malé kuchyni a zároveň si užívat všechny výhody moderních kuchyňských zařízení. Kompaktní kuchyňské spotřebiče splní vaše potřeby a přinesou vám pohodlí a efektivitu do vašeho každodenního vaření.